Başkan Güven'in 10 Kasım Mesajı
  • Haber Tarihi: 10-11-2015

Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güven, yayımladığı 10 Kasım mesajında, “Atatürk’ün düşünceleri ve idealleri yolumuzu aydınlattı.” dedi.

Kozaklı Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güven, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Güven mesajında “Aramızdan ayrılışının 77’inci yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum” diyen Başkan Güven , Ulu Önder’in Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ve ortaya koyduğu vizyon ile sadece bir milletin değil Dünya’nın seyrini değiştiren bir lider olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal gibi ileri görüşlü, vizyoner bir lider çıkaran milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Güven , “Atatürk, İstiklal Savaşı’nda bizi zafere taşıyan eşi bulunmaz bir komutan, dehası ile kendisine hayran bırakan bir devlet adamı, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisi olmasının yanı sıra çok iyi bir de ekonomistti. Milletini refaha kavuşturmak isteyen, bunun için gerekli reformları ve devrimleri hızlı bir şekilde hayata geçiren büyük bir liderdi. Atatürk, savaş meydanlarında askeri dehasıyla olduğu kadar ekonomik gelişme yönünde ortaya koyduğu vizyon ile de Türkiye’nin ufkunu açmıştır. Ulu Önder, bu yolda ülkemizi ‘muasır medeniyetler’ düzeyine çıkarma hedefini koyup, bu hedef doğrultusunda var gücüyle çalışmış ve kararlılıkla yürümüştür” dedi.

Atatürk’ün “Türkiye’mizi layık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz” sözünü hatırlatan Başkan Güven, onun fikirlerinin ve vizyonunun halen bizlere yol gösterdiğini, bu yolda ilerlemek için çalıştıklarını ve hiç yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Başkan Güven sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.