KOZAKLI JEOTERMAL MERKEZİ DAĞITIM HATTI PROJESİ TAMAMLANDI
  • Haber Tarihi: 04-05-2016

KOZAKLI JEOTERMAL MERKEZİ DAĞITIM HATTI  PROJESİ TAMAMLANDI

Kozaklımızın geleceğini belirleyen; kaplıca bölgesinde çıkarılan doğal sıcak suyun korunması için Kozaklı Belediyesi, Nevşehir İl Özel İdare Müdürlüğü ve Kozteb ile birlikte yapılan çalışmalar tamamlanmıştır.

İlçemizdeki jeotermal kaynakların etkin ve sürdürülebilir kılınması amacı ile tek merkezden kullanımını sağlayan mekanik, otomasyon ve toplama havuzları imalatlarından oluşan proje tamamlanmıştır. Test ve denemeleri başarı ile gerçekleşen projede; Kozaklı da sıcak sular bir havuzda toplanarak, sıcak suya ihtiyaç duyulan oteller, moteller, seralar ve merkezi ısıtmada kullanılan yerlere dağıtımı yapılıp, bu suların tekrar dönüşümü sağlanarak reenjekte sistemi ile yer altına tekrar verilecektir.

Kozaklı Jeotermal Dağıtım Hattı Projesinin  önceliklerinin kaplıca bölgesindeki jeotermal potansiyelimizi değerlendirmek, jeotermal enerjinin bilimsel, teknik ve ekonomik gelişimini takip ederek, sürdürülebilir kullanımını sağlamaktır. Ayrıca projenin bölgemize istihdam ve gelir kaynağı açısından fayda sağlayacağı büyük bir gerçektir.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ‘’Kozaklı Jeotermal Dağıtım Hattı Projesinin İlçemize ve Kozaklı Termal Turizmine hayırlı olması temennisi ile projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.